Güncel Sağlık Ansiklopediniz

Kabızlık Nasıl Giderilir

Kabızlık, dışkılama sıklığında azalma ve dışkılamada güçlük çekilmesi olarak tanımlanır. Bu durum diyet yapanlarda liften ve yağdan yoksun beslenme yaptıklarından daha sık görülür. Kabızlığın iyi değerlendirilmesi, uzun sürmesi halinde ve beslenmeyle düzenlenmeyen durumlarda doktora gidilmesi gerekir. Kabızlığı gidermek için bilinçsizce bağırsak hareketlerini arttıracak laksatifler ya da posalı ilaçların kullanılmaması gerekir. Bunlar bağırsaklarda tembellik, vücutta sıvı kaybına ve potasyum kaybına neden olur. Bu nedenle kabızlığın giderilmesi için daha bilinçli tedbirler alınmalıdır. Kabızlık noktasında yeme alışkanlığının oldukça etkili olduğunu belirttikten sonra kabızlık nedenleri ve alınabilecek tedbirler ile devam edelim.

Kabızlığın giderilmesi ve önlenmesi için alınacak tedbirler nelerdir?

Kabızlığın bitkilerle giderilmesi

Kabızlık genellikle düzensiz ve yetersiz beslenme yüzünden yaşanmaktadır. Beslenme nedeniyle bağırsak hareketlerinde azalma meydana gelmektedir. Kişilerin günlük tükettiği besinlerkabızlık durumunu belirlemektedir.  Bu rahatsızlığın kimyasal ilaçlarla tedavi edilmesinin yerine doğal bitkilerle tedavi edilmesi daha sağlıklı ve etkili bir çözüm olacaktır. Doğal bitkiler hem kabızlığa iyi gelmekte, hem de bağırsakların daha düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır.

Kabızlığa en iyi gelen besinlerden biri incirdir. Lif açısından zengin olduğundan doğal bir ilaç olarak kabul edilmektedir. Bunun yanında kuru erik, kavun, üzüm, baklagiller, portakal, greyfurt gibi besinlerde kabızlık için önerilmektedir. Bitkisel çaylar içinde sinameki, adaçayı, kayısı suyu, kekik, erik suyu kabızlığa karşı oldukça etkilidir.Her şeyden önemlisi yemeklerin yanında mutlaka suyun tüketilmesidir.

Kabızlık için tüketilecek şifalı bitkiler

Exit mobile version