MUCİZEVİ MAYA MASKESİ TARİFLERİ VE FAYDALARI

MUCİZEVİ MAYA MASKESİ TARİFLERİ VE FAYDALARI

Her gün fırının önünden geçerken gördüğünüz, iştah açıcı unlu mamullerin ana bileşenlerinden biri olan mayanın cildiniz için de mucizeler yarattığını biliyor muydunuz? Cildi nemlendirme ve iltihabı azaltmadan tutun da cildi radikal hasarlardan korurken aynı zamanda cildin onarmasına kadar sayısız faydaları bulunuyor mayanın. Şimdi bu faydalarına detaylıca bakalım.

MAYANIN CİLDE FAYDALARI

Maya, B vitamini kompleksi açısından zengindir. Maya maskesinin bazı vitamin, mineral ve faydaları şu şekildedir:

B6 Vitamini: B6 Vitamini cilt kuruluğuna iyi gelen ve akneyi azaltan bir vitamindir. Düzenli kullanıldığında maya maskesindeki B6 Vitamini cildin kurumasını ve akne oluşumunu engeller.

B2 Vitamini: “Riboflavin” olarak da bilinen B2 vitamini, yeni cilt hücresi üretimini tetikleyerek cildin yenilenmesine yardımcı olur. Bu vitamin ayrıca dermatit ve egzama gibi cilt problemleri için kullanılan merhemlerin içindeki maddelerden biridir.

B3 Vitamini: Yaş mayada bulunan B3 Vitamini (niasin) hem saç hem de cilt sağlığı için önemli vitaminlerdir. Maya maskesi cildin ihtiyacı olan B3 vitaminini sağlayarak sivilce oluşumuna karşı korur ve mevcut sivilcelerin iyileşme süresini kısaltır. Cildi nemli tutmaya yardımcı olan bu vitamin, kuru cildi hızla nemlendirmek ve yumuşatmak için önerilen vitaminler arasındadır.

B1 Vitamini: Güçlü antioksidan etkisi olan bu vitamin cildin yaşlanmasını ve olumsuz etkilerini geciktirir. Kırışıklıkları ve cilt lekelerini önler.

Folik Asit: B1 vitamini gibi etkili bir antioksidan olan folik asit, akneye neden olan bakterileri temizlerken cildin görünümünü iyileştirir. Düzenli kullanıldığında cildi pürüzsüzleştirir.

Potasyum: Kuru cilt ve pullanma potasyum eksikliğinin ilk belirtileri arasındadır. Potasyum cildi derinlemesine nemlendirerek bu nemin uzun süre korunmasına yardımcı olur. Maya maskesi, yüksek potasyum içeriği nedeniyle özellikle kuru ciltler için ideal bir yüz maskesidir.

İHTİYACA GÖRE MAYA MASKESİ TARİFLERİ

SİYAH NOKTA ÇIKARICI MAYA MASKESİ

2 yemek kaşığı yaş maya ve 1 yemek kaşığı ılık suyu bir cam kasede koyu bir krem kıvamı alana kadar karıştırın. Lekeli, sivilceli, siyah noktalı ciltler için hazırladığınız maskeyi uygulayın. Maske tamamen kuruduktan sonra ellerinizi ılık suyla ıslatın ve cildinizi ovarak maskeyi temizleyin. Ardından cildinizi bol ılık suyla yıkayın.

CİLT YENİLEYİCİ YOĞURTLU MAYA MASKESİ

Yıpranmış, kuru ve mat ciltler için etkilidir. Yarım yemek kaşığı yogurdu, yarım yemek kaşığı yaş mayayı bir kapta karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı ellerimizle masaj yaparak yüzümüze ve boynumuza uyguluyoruz. Ortalama 30 dakika bekledikten sonra maskeyi ılık su ile yıkamanız yeterlidir. Maskenin mutlaka yüzünüzde kurumasını bekleyin. Kuru cilt üzerine yoğurt mayası maskesini uyguladıktan sonra nemlendirici sürmeyi unutmayın.

KURU CİLT BESLEYİCİ MAYA MASKESİ

Maya maskesi, cildi nemlendirir ve yumuşatır. Bununla birlikte, aşırı derecede kuru olan bazı cilt türleri vardır ve düzenli maskeler işe yaramayabilir. Bu tip durumda olan kişiler için güçlü bir maske gereklidir. İşte size vereceğim maya maskesi çok etkili ve kesin sonuç veriyor. Yaş maya ile yapacağımız bu maskeye bal ve süt ekleyerek etkili bir maske yapacağız.

1 tatlı kaşığı yaş maya, 1 yemek kaşığı süt ve 1 tatlı kaşığı balı bir cam kasede karıştırın. Parmaklarınızla cildinize masaj yaparak maskeyi uygulayın. Maske kuruduktan sonra cildinizi temizlemek için ılık suyla yıkayın.

YAĞLI CİLTLER İÇİN MAYA MASKESİ

Cildinizde görünümü pek hoş olmayan sivilceler varsa ve yağa bağlı parlama şikayetleriniz varsa size vereceğim maya maskesi ile bu sorunlardan kurtulmanız mümkün. Düzenli kullanımı sonucunda siyah nokta ve tıkanmış gözeneklerin açılmasına yardımcı oluyor.

1 yemek kaşığı yaş maya ile 10 damla taze sıkılmış limon suyunu bir kapta kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Bu maskede limon olduğu için maksimum 15 dakika beklemeniz yeterlidir. Maskeyi çıkarmak için ılık suyla yıkayın. Bu maskeyi güneşin olmadığı günlerde veya gece yapmak daha iyi olacaktır. Cildiniz yanmış veya yaralı ise maskeyi kullanmayın. Hassas ciltler için önerilmez.

AKNE TEDAVİSİ İÇİN MAYA MASKESİ

Sıklıkla söylediğim gibi sivilcelere iyi gelen yaş maya ile yaptığınız her maskede etkili sonuç almanız mümkün. Ancak en etkili ve kesin sonuç için yaş mayaya ekleyeceğiniz bitkisel ürünler kesinlikle sivilceleri yok edecektir. Bu maske ile sivilcelerinizden kurutabilir ve tekrar çıkmasını önleyebilirsiniz.

1 yemek kaşığı yaş mayayı, 3 damla çay ağacı yağını, 5 damla taze sıkılmış limon suyunu ve 2 çay kaşığı sirkeyi bir kapta karıştırıp kıvama geldikten sonra yüzüme uygulayıp 15 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra ılık sui le duruluyoruz. Maskeyi haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

KIRIŞIKLIK İÇİN MAYA MASKESİ

Maya maskesinin içeriğinde B vitaminleri sayesinde düzenli kullanımda ciltteki kırışıklıkları azalıcı özelliği vardır. Bunun için 1 paket kuru mayaya yaklaşık 2 tatlı kaşığı ılık suyu ekleyip üzerini kapatıp 10 dakika kadar bekletelim. Bu mayanın aktifleşmesi için gereklidir. Diğer tarafta 1 yumurta akını mikserle çırpıp köpük haline getiriyoruz. Sonrasında hepsini karışıtırıp bir fırça yardımıyla yüzümüze uyguluyoruz. Mayanın çok sulu olmaması lazım yoksa yüzümüzden akıp gidebilir. İyice kuruduktan sonra yüzümüzü ılık su ile yıkıyoruz. Haftada 2 kez yapabilirsiniz.

MAYA MASKESİ NE SIKLIKLA YAPILMALIDIR?

Maya kürü uygulama şekli cilt tipine ve yapısına göre değişir. Akneli veya kuru bir cildiniz varsa haftada iki kez uygulamanız yeterlidir. Sorun azaldığında haftada bir kez olarak devam edebilirsiniz. İşlem cilt sorunu ortadan kalkana kadar düzenli olarak yapılmalıdır. Bazı insanlar, yaş maya veya yaş mayadan yapılmış bir maskeye alerjik reaksiyon gösterebilir. Böyle bir durumda ilk kullanımda yüzünüzdeki aşırı kızarıklık, yanma, kaşıntı gibi durumlar dayanılmaz ise maya maskesinden yapılmış maskeleri kesinlikle bırakmalısınız. Maskeyi hazırladıktan sonra yüzünüzde test etmeden önce az bir miktarı bileğinizde veya elinizde test ederek alerjik reaksiyonunuzu öğrenebilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir