Yanlış Oturma Pozisyonu Duruş Bozukluğuna Yol Açıyor

Yanlış Oturma Pozisyonu Duruş Bozukluğuna Yol Açıyor

Gün içinde iş temposunun farkına varmadan yorucu hareketler yaptığınızı düşünmeden akşam farklı ağrı ve kasılmalar yaşamak mümkün. Bunun başlıca sebeplerinden biri hareketsizlik olurken yanlış hareketler yapmak da yine bel ve sırt ağrılarının yanı sıra kalıcı duruş bozukluklarına sebep olabilir. Kadınlarda gün içinde iş maratonu sürerken sabit hareket halinde olunması ya da hatalı eğilmeler yapmak duruş bozukluklarına, erkeklerde ise genel olacak bel ağrılarına sebebiyet veriyor. Bu duruş bozuklukları ile karşılaşmak ise önemsenmemesi halinde tedavi gerektiren aşamalara kadar ulaşıyor.

Gün içinde bazı hareketler yaparak duruş bozukluğunu azaltmak ya da önlemek mümkün. Fakat bu problem hayatınıza dâhil olduysa sadece kendiniz uygulayacağınız bir programla bunun önüne geçemeyebileceğinizden, uzman desteği almanızda fayda olacaktır. Duruş bozukluğu detayları ve yapılması gerekenler konularına yer verdiğimiz yazımıza aşağıda ulaşabilirsiniz.

Duruş Bozukluğu Belirtileri Nasıl Anlaşılır?

durus-bozuklugu-icin-tedavi.jpeg

Duruş bozukluğu omurga sisteminin düz ve dik durmaması ile ifade edilir. Bu bozukluk sadece görsel rahatsızlıkla kalmayıp bazı kişilerde sancı ve ağrılara sebep olabilir. Duruş bozukluğuna sahip olup olmadığınızı anlamak oldukça kolay. Duruş bozukluğunun sırt ve bel ağrılarına sebep olma aşamasında olmayan kişiler için sırtınızın bel bölgesi ve omurga bütününün dik durmaması, kamburlaşmış görüntü ve eğimin fazlalaşması duruş bozukluğunun başlıca belirtileridir. Bunun ilerlediği kişiler için ise fiziksel rahatsızlık başlamış olacağından bel ve sırt ağrıları kaçınılmaz olur.

Duruş Bozukluğu için Hangi Doktora Gidilir?

durus-bozuklugu-belirtileri.jpg

Duruş bozukluğu için uzman desteği şarttır. Evde egzersiz programları yapmak için bilir kişilerin onayladığı hareketleri bilmek de fayda olacaktır. Bazı zorlayıcı ve kişiye uygun olmayan bilinçsiz hareketler durumun daha çok kötüye gitmesine sebep olabilir. Duruş bozukluğu olan kişiler için ilk başvuru branşı ortopedi olmalıdır. Burada uzman doktorun önereceği fizik tedavi ve egzersiz programı ile tedavi süreci başlar.

Duruş Bozukluğu Egzersizleri Nelerdir?

durus-bozuklugunun-nedenleri.jpg

Duruş bozukluğu için egzersiz programı hazırlanırken uzman desteği sağlanması sonrası istikrar sağlamak önemlidir. Günlük programa uymak ve doğru şekilde uygulamak tedavi süreci için gerekecektir. Duruş bozukluğu egzersiz programı için her alanla olduğu gibi ısınma ile başlamak gerekir. Sonrasında en etkili egzersiz köprü egzersizi ile W-Y hareketi olacaktır.

Benzer Yazılar
Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir