Kırışıklıkları Azaltmanın Doğal Yolları

Kırışıklıkları Azaltmanın Doğal Yolları

Kırışıklıkları azaltmanın günümüz çerçevesinde çeşitli doğal ve kimyasal yolları mevcuttur. Bizler istesek de istemesek de git gide daha da yaşlanıyoruz ve yaşlılığın etkileri ile de sürekli karşılaşıyoruz. Kırışıklıklar vücudumuzun yaşlanma süresinin en doğal unsurlarından biridir. Bu nedenle yüzümüzün birçok çeşitli noktalarında sürekli kırışıklıklar ile karşılaşabiliriz.

Ancak bu kırışıklıkları geciktirmenin, azaltmanın ve etkilerini daha geç vakitlere aktarmanın yolları var. Cildimizi kötü alışkanlıklardan korumamız bu yollardan en önemlisidir.

Dengesiz beslenme, güneşe aşırı maruz kalma, hava kirliliği benzeri birçok durumlardan dolayı daha erken yaşlarda insanlar yaşlanabilmektedir. Özellikle bizler son derece şanslıyız çünkü bu kırışıklıkları azaltabilmek için önümüzde uygulayabileceğimiz birçok yol var.

Kırışıklıklardan Kurtulmak için Güneşten Korunun

Güneş ışınlarına haddinden fazla maruz kalınması cildimize aşırı oranda zarar vermektedir ve sonuç olarak da çok erken zamanlarda kırışıklıklar ile karşılaşırız.

Sürekli olarak yaz aylarında güneş kremlerine başvurun. Özellikle de güneşe en çok maruz kalan bölgelerinize güneş kremini uygulayın. Güneş kremini seçerken de dikkatli olmalısınız. Yüksek kalitede bir krem kullanmalısınız ki tam anlamıyla korunabilesiniz.

Cildin Katlanması ve Gözenekler

Güzellik bakım unsurlarının her birinde bulunan bir unsur ise cildin ölü hücrelerden arındırılmasıdır. Cildinizin katlanabilen kısımlarında, gözeneklerinde oluşan ve yine kırışıklıkları çok daha ön plana çıkartan ölü hücrelerden mutlaka arınmalısınız.

Bunun için dengeli ve doğal beslenmelisiniz. Doğal bir şekilde beslenmek cildinize güzel bir bakım yapacaktır. Cildinizin önemli ölçüde nemlenebilmesine olanak tanır. Ölü hücrelerin gitmesi ile birlikte çok daha genç ve yeni hücreler oluşacaktır ve cildiniz önemli oranda nemlenecektir.

Kırışıklıklardan Arınmak İçin Düzenli Uyku

Kırışıklıklardan tam anlamıyla arınabilmeniz adına ve daha genç dönemlerde karşılaşmak için düzgün bir uyku uyumanız gereklidir. Güzel bir şekilde uyumadığınız vakitlerde vücudunuz kortizol üretmektedir ve bu yine olumsuz ruh hallerini yaşamanıza neden olur. Hücrelerinizde bu durumdan aşırı zarar görebilmektedir.

Günde 9 saat uyumanız cildiniz için oldukça faydalıdır ancak yorgun olduğunuz dönemlerde bu vakti düşürebilirsiniz. Bir diğer denklem ise günde 4 5 saat uyku uyumanın vücuda olan güzel faydalarıdır. Bu denklemi de siz kurun.

Yine yüzünüzü aşırı derece de yıkamamalısınız. Yüzünüzü yıkamanız cilt bakım adımlarından en önemli unsurdur ve gün içerisinde birikmekte olan zararları cildinizden temizler. Ancak gün aşırı yüz yıkanması yüzünüzü tahriş dahi edebilir ve yine gereksiz yere yağ üretimine bunun sonucunda da sivilce ve akne oluşumuna neden olabilir.

Sigarayı Azaltın ve Cildinizi Nemlendirin

Eğer kırışıklıklara karşı savaş açmak istiyorsanız en önemlisi sigarayı azaltmanız olacaktır. Sigara cildinizi yaşlandıran en önemli faktörlerden bir tanesidir.

Yine cildinizi sürekli olarak nemli tutmalı özel cilt nemlendirici ürünlerinizi kullanmalısınız. Cilt nemlendiriciniz de cildinize uygun yapıda olmalıdır. Cilt tipiniz yağlı, hassas ve kuru tiplerinden bir tanesi olabilir buna göre bir nemlendirici uygulayın.

Benzer Yazılar
Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir