5333 Diyeti ile Zayıflayın

5333 Diyeti ile Zayıflayın

5333 İle Yasaklayarak Değil Sayarak Zayıflayın

Diğer diyet programlarının aksine herhangi bir listesi olmayan 5333 diyeti ile yapmanız gereken tek şey ne yiyip içtiğinizi bilmek. Besin gruplarınızı sayarak dilediğiniz öğünlere bölmek ve böylece sevdiğiniz gıdaları hayatınızdan çıkarmadan yavaş fakat kalıcı olarak kilo vermek.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya tarafından yazılan ‘’Sayarak Zayıfla’’ kitabında yayınladığı diyet kilo sorunu yaşayan birçok insan için can simidi olarak görülmekte. Dr. Ayça Kaya hem kendi deneme yanılma yöntemlerinin hem de bilimsel çalışmalarının sonunda yaklaşık 13 yıllık tecrübe ile oluşturduğu diyet ile hem fazla kilo problemi yaşayan hem de obezite ile boğuşan hastalar için yol gösterici olmuştur.

5333 Diyeti ile kişi hem sosyal hayattan kopmuyor hem de hiçbir yemeği yasaklılar listesine koymak zorunda kalmıyor. Kişi dayanamayıp yüksek kalorili bir yiyecek tükettiğinde bunalıma girmek yerine yediğinin tam olarak neye denk olduğunu hesaplıyor ve aynı gün kalan öğünlerini buna göre ayarlıyor. Dolayısı ile kilo vermeye devam ediyor.  Yani kişi yasaklarla mücadele etmek yerine seçim yapmayı hayatında bir davranış biçimi haline getiriyor. Kendi seçimini kendi yapabildiği içinde bu diyet uzun vadede oldukça başarılı sonuçlar veriyor.

5333 diyetinde besinler dört temel gruba ayrılmaktadır. Tahıl grubu, et grubu, süt grubu ve meyve grubu. Diyette yiyeceklere sonradan eklenen yağların çok az olmasına dikkat etmek gerekiyor. Buna göre günlük tüketilecek yağ miktarı 3 birim ile sınırlandırılmaktadır. Formülde bulunan ilk sayı olan 5 tahılı simgelemektedir. Diğer üçler ise sırası ile et grubu, süt grubu ve meyve grubunu simgeler. Yani her gün 5 birim et ve 3er birim süt, tahıl ve meyve tüketilmesi gerekiyor. Başta kafa karıştırıcı gibi gelse hangi besinin kaç birime denk geldiği öğrenildiği takdirde oldukça kolay bir program.

Etiketler
Benzer Yazılar
Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir